Hoe houd je je balans?

Hoe houd je je balans temidden van een kolkende oceaan van keuzes??2015-05-19 15.14.50-2 op maat

De nieuwe generaties ‘tacklen’ dit euvel vast met meer souplesse, maar ik stam nog uit het tijdperk van 1 boekentas, 1 paar jeans en 1 paar schoenen.
In de pauzes op school konden we kiezen uit 3 soorten koek en als drank een Sprite, Cola of Fanta.
Na schooltijd was de keuze snel gemaakt: naar huis, huiswerk maken en eten wat ma had bedacht. Ik mocht van mijn ouders op 1 soort hobby/sport en toen de enige fiets die ik op mijn 12de ter ere van mijn vormsel had gekregen, verdween, werd het 6 schooljaren lang 30 minuten flink doorstappen tot aan de bushalte. Needless to say dat ik heden ten dage regelmatig worstel met keuzes maken.
Zodra ik op zaterdag uit de salon kom gestuiterd, ga ik na een week van intensieve keuzes op blank.
Ik heb een boodschappenlijst af te werken en daarvoor heb ik 1 uur tot aan winkelsluitingstijd.
Het plan van aanpak werkt tot het moment ik voor mijn kleerkast kom te staan. Ik mijn uniform verruilen moet en ja, dan slaan de stoppen door.
Ik weet het gewoon niet meer. Zoveel kleren, zoveel keus. Wat ga ik kiezen. HELLUP!!!!2015-03-01 17.05.15 op maat
Ik start mijn zoektocht naar de perfecte match. Hup, het eerste uit de kast: nee te warm, volgende: shit, ik mis de juiste kleur panties.. oja maar dat hebben we ook nog: oei waar is dat t-shirt dat eronder moet..in de was? Aaaargh neeee…ok, dan alles weer uit want zonder dat shirt werkt de outfit niet, ach niet getreurd nog meer keuze…kleren genoeg, zal ik dan dat jurkje..nee, maakt dik,  laten we gaan voor die broek, ..mooooi!!! Heb ik hier wel een jasje bij?? 2015-03-01 17.05.40 op maatDit jasje, dat jasje,…nee, kleur klopt niet…wacht, dan met een vest?? Te koud? Nah, moet lukken.. en nu….de handtas, hebben we hier nog wel een goeie handtas bij??? Graafgraaf, 10 tassen verder de conclusie dat de kleur niet klopt.., goed, deze set wordt het niet, laten we over gaan naar plan B. Deze broek met dat shirt. YESS! Schoenen? Euh, dit staat er niet onder… ziet eruit als cheap en dat is truttig, hoe laat is het ondertussen? Gut, te laat voor de winkels, wat nu?….Temidden van deze idioterie, afstand nemen en stille getuige worden van mijn waanzinnige gedrag, het accepteren dat ik gewoon zo ben en dat het weer overgaat. Dat is de meest snelle weg tot bezinning en de supermarkt. Dat is wat we elke ochtend tijdens onze yogapractise oefenen. Inderdaad. Soms lukt het, soms ook niet.
Overal waar ik kijk slingeren kleren, tassen en schoenen en het opruimen kost me weer een avond maar ik voel me gelukkig wel de ultieme vamp wanneer ik in het perfecte ensemble 3 uur later uit de bende wegstap…Nu nog de sieraden.. Boodschappen? Oja, de boodschappen…

Bij elke publicatie van Harper’s Bazaar blader ik telkens meteen door naar de rubriek “Het leven van..” waarin er een dag uit het leven van een bekend, succesvol mens per uur wordt beschreven. Zeer inspirerend vind ik dat.
Zo ontdek ik overeenkomsten tussen velen van deze maestro’s: een kleerkast waaruit blind kan worden gekozen. Blijkbaar heeft het nut om 50 zwarte spijkerbroeken te hebben en 80 witte T-shirts ( Alexander Wang) en vindt designer Sonia Rykiel de lol uit 50 dezelfde(?) vesten te kunnen kiezen, en draagt ze elke dag dezelfde ringen. Ook worden strakke, dagelijks terugkerende routines gehanteerd. Geen van hen doet huishoudelijke taken en allen kanaliseren ze hun energie en focus op dat waar ze goed in zijn.
Lidewij Edelkoort intrigeert me nog het meest. Deze trendwatcher loopt erbij zoals hoe ik denk dat de Brugse Begijntjes eruit moeten hebben gezien en vertelt in Zomergasten dat haar huis net zo kleurloos is als zijzelf, wars van prikkels zodat zij moeiteloos connectie kan maken met het collectief.
De sleutel tot succes.
Ik ben niet bij mijn vermogen enkel zwarte kleren te dragen of voor mijn part roze, noch bereid mijn huishouden uit handen te geven.
Sterker nog: ik ben als eenmanszaak tegelijk kok, wasvrouw, interieurverzorgster, schoonheidsspecialiste, boekhouder, marketeer, cursist, webdesigner, columniste, inkoopster, courierdienst, programmeur en technische dienst van mijn talloze Appleproblemen, klantendienst, therapeut en trendwatcher.

Hoe vind je je balans in deze kolkende oceaan van keuzes…

Simplicity… vereenvoudigen…Alles moet eenvoudiger worden. Ik begrijp het echt wel en Babor ook.
Begin deze maand verrasten ze me met een subliem idee: een ampul die tegelijk serum en dagcreme is.150304 banners def.pdf

  • Wil je een verbetering van je huidskleur en huidkwaliteit? Dan word je keuze: de Glow Booster ampul.
  • Wil je minder veroudering en meer versteviging: Youth Control ampul
  • Wil je minder roodheid en je geirriteerde huid kalmeren? Dat kan met de Stress Relief ampul.

BAB_DocBabor_Bi-Phase_RGB_querDe ampullen zitten in een box voor 14 dagen en kosten €80,- maar vervangen je serum en dagcreme en geven je die intensieve boost!

In mijn zoektocht naar snelle, werkzame oplossingen in die oceaan van keuzes, stuitte ik op een klein tabletje: SkinFitt.
Ik had al Imedeen gebruikt en bij de natuurwinkel supplementen gekocht voor de huid maar niet het beoogde resultaat bereikt.
SkinFitt voelde als merk meteen goed en is zacht geprijsd: €29,95 voor 4 weken!
De gedachte erachter sprak tot me: het plantje wordt gewoon in Nederland gekweekt en is zeer rijk aan huidherstellende eigenschappen. Na 3 weken zag ik het: mijn huid werd in combinatie met mijn Babor huidprodukten zacht en egaal als babybilletjes.

Ik word nooit een Alexander Wang maar ga wel mijn kleerkast strak ordenen. Ik snap heel goed dat goede voorbereiding het halve zoniet hele werk is.
En zo ook met huidverzorging. Investeer in een strakke routine en weet jezelf gegarandeerd goed, gezond en strak in je vel for life! Wacht niet tot je zoveel huidveroudering hebt en je niet meer weet waar eerst te beginnen. Is er al huidschade? Motiveer jezelf eraan te werken om het te verbeteren en nieuwe schade te voorkomen!

Wil je meer weten over jouw ideale huidverzorging? Reageer dan onder ons blog of neem contact op!

 

1503 Skinfitt Omega Pearls Werking op maat

 

Leave a Reply

*

Weet u wat uw huid nodig heeft? Schrijf nu in op onze Nieuwsbrief en ontvang wekelijks beautytips, originele huidadviezen en lifestyle-nieuwtjes!